Bändielämää” on monien hittituotteiden takaa löytyvien Jauzan miesten uusi koulukonsertti, joka keskittyy musiikin riemuun. Yhdessä soittaminen on kivaa ja musisointi tekee tutkitusti ihmiselle hyvää!

 

Konsertissa perehdytään nykyaikaiseen bändielämään monipuolisesti. 

Mitä ovat riffi, komppi ja filli? Entäpä rumpalin paras kaveri eli sampleri? Miten rakennetaan oma biisi? Kenellä bändin jäsenellä on eniten roudattavaa? Kenellä on aina kampa mukana? Mitä muuta bändielämään nykyään kuuluu?

 

Bändillä pystyy vaikka mihin! Keikalla tutkitaan mm. sovituksen merkitystä leikittelemällä eri musiikkityylien ominaispiirteillä. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi Antti Tuiskun hitit hevinä tai Ed Sheeran jazzina? Miltä kuulostaisi Popeda, jos rokki ei olisikaan koskaan rantautunut Suomeen? Useiden soivien esimerkkien kautta huomataan popmusiikin olevan monikulttuurisuutta parhaimmillaan.

 

Konsertissa saadaan myös kosketus musiikkiteknologiaan ja omien biisien säveltämiseen. Digimikserin ja tabletin avulla vapaaehtoiset voivat jopa kokeilla bändin miksaamista ihan oikeasti. Joku onnekas pääsee myös polkemaan kitaristin efektipedaaleita! 

Keikan aikana nähdään myös miten oma biisi rakentuu yksi soitin kerrallaan ja havainnollistetaan jokaisen soittimen oma rooli bändissä. 

 

Jauza on ollut Konserttikeskuksen esiintyjä vuodesta 2011 lähtien ja koulukonsertteja on kertynyt jo yli 500. Poppi- Rokki- ja Suomirokkikoulu -ohjelmat ovat keränneet loistavaa palautetta ympäri Suomen ja yhtyeen laulaja-kitaristi Kimmo Numminen on kirjoittanut musiikkikasvatuksen gradunsa Jauzan koulukonserteista. Uusin Jauza -konsertti on rakennettu vuosien koulukeikkailun kokemuksella ja siihen on valittu parhaaksi havaitut toimintatavat. “Bändielämää” on interaktiivinen ja opettavainen keikka, jonka aikana pidetään hauskaa. Kun innostuu, silloin myös oppii!